Een complete barbecue? Wij verzorgen het graag voor u!
Voor een complete barbecue kunt u alles bij ons bestellen: van vlees en salades tot barbecue pan.
Een complete barbecue kost € 13,75* per persoon en bestaat uit:
- 5 soorten vlees naar keuze uit de lijst
- Huzaren-, aardappel- en rundvleessalade
- 4 soorten saus (Whiskey-/ knoflook-/ zigeuner- en satésaus)
- Stokbrood en kruidenboter
- Barbecuepan: € 15,- huur per pan.
*Prijs onder voorbehoud
Complete barbecue online bestellen?
Wij verzorgen graag een complete barbecue voor u! Graag horen wij op tijd (minimaal een week van tevoren) wanneer u een complete barbecue bij ons wilt bestellen.
U kunt bellen of mailen om uw bestelling door te geven:
U kunt kiezen uit:
- Karbonade
- Varkenssaté
- Speklapje
- Shashlick
- BBQ worstje (varken)
- Hamburger (varken)
- Hamburger (rund)
- BBQ worstje (rund)
- Kipdijspies
- Kipsaté
- Hitsteak (paardenbiefstuk)
Tegen meerprijs:
- Spare ribs
- Biefstuk (eventueel gekruid)
- Runder saté
Het weer is mooi, de avonden worden langer: Barbecue tijd!
Als het weer mooier wordt en de avonden langer, is het heerlijk om gezellig met elkaar in de tuin te eten en te genieten van een barbecue. Steeds meer mensen kiezen er zelfs voor om in de zomer de barbecue te gebruiken in plaats van hun keuken en kookfornuis. Lekker buiten koken en eten geeft ook doordeweeks een fijn vakantiegevoel. En met vers vlees op de barbecue en daarbij een groene salade zet je zo een gezonde maaltijd op tafel!
Altijd barbecuevlees op voorraad
Wilt u er altijd zeker van zijn dat u ’s avonds de barbecue kunt gebruiken? Of voor onverwachte visite een lekkere barbecue kunnen organiseren? Zorg er dan voor dat er altijd een voorraadje barbecue vlees in de vriezer ligt. Dat kan heel makkelijk met onze handige bbq pakketjes. Deze schaaltjes bieden een variatie aan varkensvlees of rundvlees, per persoon afgemeten. Zo organiseert u altijd binnen no time een heerlijke maaltijd van de bbq!
Barbecue laten verzorgen
Komen er meerdere mensen bij u barbecueën, dan is een compleet barbecue pakket ideaal. Wilt u dit barbecue pakket bestellen, dan kiest u zelf eenvoudig online de verschillende soorten vlees. U kunt kiezen uit karbonade, varkenssaté, speklapje, shaslick, BBQ worstje (varken of rund), hamburger (varken of rund), kipdijspies, kipsaté, hitsteak (paardenbiefstuk). Bij deze complete bbq zit ook inbegrepen: huzaren- en rundvleessalade, whiskey-/knoflook-/zigeuner-/en satésaus, stokbrood en kruidenboter. Een barbecue of pan kunt u er bij huren. U hoeft dus nergens meer aan te denken, behalve aan drinken en gezelligheid voor uw gasten!
BBQ tips
Word een echte ‘grillmeister’ met deze bbq tips:
- Voorkom verbrande vingers of aangebrand vlees en gebruik goed gereedschap om het vlees te keren: een lange tang waartussen u elk stuk vlees goed kunt vastklemmen. Een vork onttrekt sappen uit het vlees.
- Ja, het is warm bij de bbq. Maar bescherm uw kleding en armen wel goed tegen spetters en vonkjes! Draag een BBQ schort en het liefst ook lange handschoenen.
- Mocht de vlam in de pan slaan, zorg ervoor dat er blusmateriaal voorhanden is. Een tuinslang, zand of een emmer water. Een emmer water kunt u sowieso goed gebruiken om af en toe de handen in af te spoelen!
- Voor het aanmaken gebruikt u geurloos aanmaakmateriaal. Geen aanmaakblokjes met paraffine, want die geven een chemische stank.
- Bij een barbecue op kolen moet u de kolen goed heet laten worden. Leg er pas vlees op doen als de kolen mooi grijs zijn geworden (dat duurt zeker een half uur).
- Verdeel de kolen zo dat er ook een kouder stukje vrij is. Hierop kunt u het bereide vlees laten rusten. Dit komt de smaak ten goede.
- Gebruikt u een gasbarbecue? Zorg dan altijd voor minimaal 10 cm afstand tussen de vlammetjes en het rooster.
- Hebt u een barbecue met geregelde luchttoevoer? Dan geldt: roosters open voor meer hitte. Roosters dicht voor een lagere temperatuur.
- Wrijf het vlees eerst in met een olie of marinade. Om verbranden te voorkomen en voor een betere smaak.
- Voorkom dat de marinade zal lekken door het vlees op een stuk aluminiumfolie te grillen. Of dep het vlees van tevoren een beetje droog.
- Wrijf ook het rooster steeds in met olie of marinade om te voorkomen dat er vlees aan blijft plakken. Zo blijft het vlees ook sappiger.
- Ook een stukje spek om het vlees houdt het vlees sappiger en geeft het een lekker smaakje.
- Strooi van tevoren geen zout op het vlees. Zout onttrekt vocht aan het vlees en geeft een vochtlaagje aan de buitenkant. Daardoor wordt het minder snel bruin.
- Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Keer regelmatig, maar niet continu. Langzaam garen is beter dan te heet en te kort, waarbij de buitenkant bruin (of zwart) wordt, maar de binnenkant nog koud is.
- Voor rundvlees geldt dat het nog een beetje rood mag zijn. Varkensvlees en kippenvlees moet wel helemaal gaar zijn!
- Voor rundvlees kunt u een kookthermometer gebruiken om het vlees te checken. Tussen de 45° en 50° is het saignant (rood van binnen) en boven de 70 graden helemaal doorbakken.