Vleesboerderij eesveen ons vee belgisch blauw rasOns rundvlees is afkomstig van het Belgisch blauwe vleesras dat bij ons op de boerderij is grootgebracht. We kopen kleine stiertjes aan als ze ongeveer acht maanden oud zijn. Het eerste jaar gaan ze lekker naar buiten. ‘s Winters blijven ze op stro in onze stal bij de boerderij.

Slager Vleesboerderij eesveen ons vee VII
Als de stieren klaar zijn voor de slacht, brengen we ze zelf naar de slachterij. Marcel van der Weegh uit Raalte is onze vaste slager.

In zijn slagerij maakt hij het vlees verder klaar. Het vlees wordt vacuĆ¼m verpakt en gekoeld. Wij halen het vlees op met de koelauto en brengen de bestellingen rond. Wat over blijft, komt in de vriezer van onze winkel. Dit vlees verkopen we vanaf onze boerderij aan de Eesveenseweg 107.

Vleeseigenschappen
Het vlees van dit het Belgische blauwe vleesras staat bekend als uiterst mager, mals en sappig dankzij de fijne spiervezels. Dankzij het lage vochtgehalte krimpt het vlees niet in de pan en krijgt een goudbruine kleur tijdens het braden.